Arbeta systematiskt med utvecklings- och innovationsarbete

11 februari, 2013 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg
Det är väldigt bra att det förs en aktiv diskussion om innovation i offentlig sektor. När det gäller utveckling och förnyelse så är det en viktig fråga för alla verksamheter, oavsett juridisk form. Jag tror offentlig sektor kan lära en hel del av det systematiska innovationsarbete som sker i många företag, men säkerligen också ta det än längre med framtida resultat som kommer att gagna oss alla. Offentlig sektor har ju den stora fördelen att slippa den resultatmässiga kvartalshetsen. Istället kan man koncentrera sig på att åstadkomma långsiktiga resultat och det är en utmärkt förutsättning för att börja arbeta systematiskt med utveckling och innovation. Således vill vi inte se några ”quick fix”  här……
I en artikel om i Computer Sweden gläntas det på pärmen till en utredning som släpps den 14:e februari om innovationskraft i offentlig sektor.

”Om innovation tidigare byggde kreativa eldsjälar, så startas allt fler projekt i offentlig sektor som bygger på systematiskt utveckling mot väl definierade behov, säger Sofie Arvidsson på Governo.”

”De måste fundera djupare över vilken typ av tjänster de erbjuder och hur deras organisationer med hjälp av ny teknik kan utveckla bättre tjänster” säger Daniel Forslund på Vinnova.
Bra tycker vi. Att börja arbeta systematiskt med utvecklings- och innovationsarbete har varit vår drivkraft sedan start och är skälet till att vi utvecklat WIDE.
/Jakob

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]