Att bli uppringd av en gigant

10 november, 2015 | 1 kommentar | Skrivet av Jakob Lindvall | Publicerat i Blogginlägg

Jag rullade med bil hemåt genom ett fantastiskt Jämtland, som våren till ära var klätt i vackraste skrud. Det var sent på fredag eftermiddag och telefonsamtalet hade precis avslutats och mina tankar snurrade i huvudet. Upprymd över att ett av världens riktigt stora IT-företag faktiskt ser det vi gör och dessutom vill åstadkomma konkret handling tillsammans med oss. Är det här ögonblicket som förändrar förutsättningarna? Inte bara för oss, utan framförallt för många fler företag och organisationer som nu kan få möjligheten att bli innovativa – på riktigt.

Det är människor som gör skillnad

Vi startade Idea2Innovation med en övertygelse om att det är engagerade människor som gör skillnad i en organisation. Med Wide Ideas vill vi ge våra kunder möjlighet att involvera fler människor i utvecklingen av bra idéer och genomföra de mest värdefulla. Detta var också bakgrunden till att Daniel, outbound sales manager Apple, på Ingram Micro ringde mig.

Vi arbetar tillsammans med Dustin och ska skapa en portfölj med verksamhetsstödjande appar. Våra kunder behöver kunna jobba mobilt och fånga in bra idéer från alla i organisationen.

Så började samtalet och vi pratade länge.

Om Apples mission att möjliggöra digital transformation ute på företagen och Dustins strategier för att effektivisera sina kunders verksamheter med mobila lösningar och molntjänster.

Om vår vision om att göra det superenkelt för den enskilda användaren att bidra med egna idéer och hjälpa andra att utveckla sina idéer.

Hur vi använder artificiell intelligens i systemet och låter Wide Ideas göra det vi människor inte klarar av; att gå igenom tusentals idéer och hitta både guldkorn och värdefulla mönster.

Vi enades om att börja samarbeta.

Mobila lösningar för en innovativ organisation

Under sommar och höst har vi arbetat stenhårt med att utveckla en mobil app till Wide Ideas, med målet att göra det ännu enklare och roligare att utveckla idéer. Vi har lagt mycket krut på den sociala dimensionen och målet är att det inte ska behövas några utbildningar eller instruktioner för att komma igång, oavsett om man använder plattformen via webben eller mobilen.

Parallellt har Dustin jobbat med att ta fram en komplett portfölj av appar som kan stödja ansvariga för HR, marknad, försäljning och IT med att arbeta mobilt och effektivare.

På Dustin Mobility Day den 4 november 2015 kunde vi äntligen offentliggöra att Wide Ideas nu också säljs som produkt i Dustins mobila portfölj. Och allt började med ett telefonsamtal under en vårvacker biltur. Vi älskar vad goda idéer gör med människor och företag och genom det här samarbetet hoppas vi kunna nå ut till ännu fler.

Vill du veta mer om hur vi ser på framtidens mobila arbetssätt och hur du kan skapa en innovativ organisation så kan du läsa mer här.

Etiketter:

Skrivet av Jakob Lindvall

Jakob Lindvall är medgrundare, delägare samt vd på Idea2Innovation. Jakob är en av landets ledande specialister med avseende på innovationsprocesser och innovationssystem. Idag anlitas Jakob flitigt som expert och konsult runt om i Sveriges regionala innovationssystem. Jakob är duktig på att entusiasmera och engagera sin omgivning och oftast är det i skidbacken, cykelleden eller på windsurfingbrädan som han får sin inspiration. Jakob är bosatt i Åre.

  • Joel Lundberg

    Fantastiskt kul att detta blir av! Håller tummarna för succé och ser fram emot att höra mer från er om hur det går. Kör så det ryker!

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]