De bästa cheferna sätter sina anställda i första rummet

6 februari, 2013 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Vi har alla haft chefer, några har haft fler än andra. Att vara chef är en utsatt roll men krav från många olika håll och mängder av schablonbilder och förutfattade meningar om hur den ”perfekta ledaren” ska vara. Vilka attribut är det egentligen som utgör de riktigt framgångsrika ledarna och cheferna (för det ska gudarna veta att de två inte alltid är samma sak)? Åsikterna är både delade och många.

I en artikel på ingenjörskarriär.se publicerad 4:e februari av Elisabeth Vene, kan man läsa om fördelarna av att som chef sätta sina anställda i första rummet och kunden i det andra. Artikeln baserar sig på en bok skriven av IT-vd:n Vineet Nayar om just detta ämne. Han menar att man inte ska göra det svårare än att faktiskt kommunicera med sina anställda och fråga dem hur de vill ha det. En av de viktigaste punkterna som dök upp i hans undersökningar var:

Sluta tala om det medarbetarna redan vet. Släpp kontrollen och skapa en plattform som medarbetarna kan jobba utifrån. Bistå med vägledning och stöd.”

Utan att tillskriva detta någon långsökt mening som inte finns, kan man faktisk se en tydlig koppling till vikten av att ge sina medarbetare en plattform för att bidra med kunskap, idéer och förslag till förbättringar. Påminner detta om något vi känner till? Tänkte väl det.

// Joel

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]