Det krävs öppenhet och kundfokus för att växa

31 maj, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

I slutet av maj presenterade IBM resultatet från en undersökning med över 1700 VD:ar från hela världen. Det är IBM:s  femte rapport i ordningen och mönstret är kristallklart. För att kunna växa med lönsamhet i dagens turbulenta affärsklimat krävs det öppenhet och kundfokus.

Några resultat:
•    För att uppnå innovation och bättre samarbete krävs en ökad öppenhet såväl internt som externt
•    Ett ökat kundfokus uppnås genom en bättre kännedom om kunderna som individer
•    Teknik är den externa kraft som har störst påverkan på företag och organisationer framöver
•    Verksamheter måste diametralt förändra sin innovationsstrategi och öppna för ökat partnerskap
•    Öka sin förändringsförmåga genom att utnyttja informationsexplosionen

Intressant att notera: över hälften av alla Nordiska VD:ar strävar nu målmedvetet efter att öka öppenhet i sina organisationer – både internt och ut gentemot omvärlden. För att uppnå den utökade öppenheten måste de implementera nya samarbetsverktyg och sociala medier, vilket vd:arna ser kommer radikalt att förändra sättet de arbetar på.

Detta rimmar fullt ut med de erfarenheter som vi på Idea2Innovation gjort tillsammans med våra kunder. WIDE – vårt system för idéhantering och innovationsledning är designad för att vara ett effektivt stöd i förverkligandet av en öppen och kreativ organisation som kontinuerligt genererar och utvecklar idéer som kan utveckla affärer och verksamhet.

//Jakob

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]