Ditt engagemang är ovärderligt.

19 oktober, 2015 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Känner vi som individer ett brinnande intresse för något eller om vi blir känslomässigt berörda av något så reagerar vi instinktivt med att vilja säga vårt, bidra med vår kunskap och engagera oss. En fantastisk mekanism som vi ska värdera högt och tänka på. För din kunskap och vilja att bidra kan rädda liv. Eller skapa helt nya förutsättningar. 

För snart två år sedan gick ett av Sveriges främsta forskningsinstitut ut med att man behövde hjälp att identifiera vad man skulle använda deras nya teknik till. Allmänheten fick bidra med sina idéer och allt mellan himmel och jord kom in. I högen av idéer identifierades en idé som extra intressant och som engagerade många personer. Idén handlade om att koppla ihop tekniken med utsatta och svårtillgängliga miljöer som t.ex. flyktingförläggningar. En koppling som visade sig bli riktigt lyckosam.

Tekniken i sig bygger på tryckt elektronik och innebär att man har byggt in elektronik i papper för att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt kunna utföra olika mätningar. När kopplingen till svårtillgängliga miljöer gjordes så identifierades det att hjälporganisationen Läkare utan gränser satt på ett stort problem – nämligen hur man mäter temperaturen på läkemedel och vaccin som transporteras långa sträckor.

Idag, 1,5 år senare så har Vinnova beviljat ett bidrag på 2,46 miljoner kronor för att utveckla idén vidare. Tänk att en sådan liten idé kan bidra till något så stort. Och allt tack vare människors välvilja att hjälpa till och dela med sig av sin kunskap. Vi har bloggat om detta tidigare, eftersom det var Wide som användes till idéinsamlingen – och ett sådant här fint exempel tåls att upprepas! Läs gärna mer om projektet här.

Vad jag vill poängtera är att ditt engagemang är ovärderligt i idéutvecklingsprocesser. För även om varje idé inte kan leda till en ny innovation som ska hjälpa till att rädda liv så bidrar varje idé, varje kommentar och varje gilla-markering till att idén berikas, utvecklas och blir någonting större. Och en vacker dag så är det du som hjälper till att skapa helt nya förutsättningar för din arbetsplats.

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]