EPO Innovation Contest

23 januari, 2013 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

I en artikel publicerad på SLUs hemsida den 15:e januari skriver man om en innovationstävling utlyst av Europeiska patentverket. PRV bjuder nu in studenter och doktorander från svenska universitet och högskolor att deltaga i tävlingen, där första priset är €5000 och motståndet kommer från hela Europa. Tävlingen handlar om att utforma ett forskningsprojekt som behandlar ett tekniskt problem eller utmaning i något av områdena:

A) Hållbar matproduktion
B) Miljövänlig energiproduktion och -lagring
C) Avfallshantering, återvinning och ”urban mining”
D) Smarta transporter och trafikledningssystem
E) Smarta hus

Bidragen kommer bedömas på kriterierna nedan och en internationell jury korar sedan en vinnare innan sommaren.

1) Kreativitet
2) Teknisk analys
3) Tydlighet
4) Koppling till området
5) Idéutveckling

Kul att PRV engagerar och utmanar landets studenter att ställa sig mot internationell konkurrens i innovation och samtidigt bidra på sikt till framtidens hållbara samhälle. Det är genom såna här satsningar och utmaningar som Sverige kan fortsätta vara en storspelare inom innovation på den internationella marknaden!

// Joel

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]