Från idéer till innovationer med Mid Sweden Science Park

7 november, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Jag fick det stora förtroendet att vara facilitator på Mid Sweden Science Parks styrelseinternat förra veckan. Nu skulle strategier fram tillsammans med målsättningar och till dem aktiviteter. Genom kreativa övningar säkerställde jag samtidigt att hela styrelsen sakta men säkert fick en gemensam plattform att utgå ifrån i fortsatt arbete. Utöver positiva och engagerade deltagare kunde vi njuta av allt som Kall Auto Lodge bjöd på och det blev inte sämre av vädret och utsikten.

Jag anser att etableringen av Mid Sweden Science Park är både viktigt och en stor förutsättning för regionen och dess tillväxt. Jämtland ska bidra till nationell utveckling genom att vara nationellt och även internationellt ledande inom vissa branscher. Att det inom regionen finns forskning och utveckling av världsklass är strategiskt betydelsefullt för regionen. För att aktivera outnyttjad tillväxtpotential bland befintliga företag bör bärkraftig samverkan mellan företag prioriteras. Detta är tydligt kopplat till företagens ökande behov av att ständigt förbättra och förnya sina produkter, tjänster och erbjudanden, dvs. att öppna upp sina innovationsprocesser och bedriva kontinuerligt innovationsarbete.

En viktig insikt är att idéer alltid skapas av människor och att det är människor med entreprenörens drivkrafter som driver fram idéerna till innovationer. Företag behöver möta nya kunskaper, insikter och framför allt ta in kunder och marknadens behov för att kunna utveckla sig. Förflytta sina befintliga positioner med ny teknik, visualisering eller andra tillämpningar som man kan ta del av vid korsbefruktning av kunskap och kompetens.

Vi etablerar oss i Norrköping på Norrköping Science Park av precis den anledningen. Vi behöver all hjälp, inspiration och utveckling vi kan få genom att få vara en del av Visualiseringsklustret när det gäller utvecklingen av Sveriges första molnbaserade IT-verktyg för idéhantering, WIDE. Vi vill korsbefrukta vår kunskap och våra tankar om affärsmodell och utveckling med de bästa som går att få tag på inom visualisering och interaktivitet. Av precis samma anledning vill vi att företag ska vilja knyta upp sig till Mid Sweden Science Park i framtiden.
Hälsningar Åse

[slideshow]

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]