i2i kollar marknad och trender inom affärssystem på Forum 4IT

16 oktober, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

I måndags den 15:e oktober var det dags det årliga forumet för affärs- och HR-system på Sheraton Hotel i Stockholm. Som utsänd från Idea2Innovation var jag på plats för att benchmarka, trendspana och överblicka marknaden inom branschen. Totalupplevelsen av mässan var fantastiskt trevlig, med många inspirerande föreläsningar och spännande företag. Känns som att en WIDE-monter här nästa år vore både naturligt och otroligt kul! En av de mer intressanta punkterna i programmet var när HerbertNathan & Co presenterade de största trenderna inom affärssystem 2012:

Molnet, det växande behovet och önskemålet hos kunder att få molnbaserade lösningar med allt vad det innebär

Paketering av tjänster, att sälja modulsystem och kombinera produkter med varandra för att skapa öppna helhetslösningar

– Uppdatering i realtid, vikten av att mycket snabbt kunna byta, uppgradera eller ändra sin produkt utan krångliga implementeringar eller tidskrävande arbete.

– Beslutstöd till alla, att öppna upp makten över det proaktiva arbetet inom verksamheten. Att låta de som direkt drabbas/gynnas av något kunna påverka och ge feedback på det snabbare och i högre utsträckning.

– HR som strategi, Talent Management och att vårda och utveckla sin personal är en investering som är svår att sätta ett pris på. Att göra medarbetare involverade och känna att de utvecklas och bidrar är aldrig ett misstag.

Utöver dessa talades även om ett antal ytterligare trender, men det känns även denna gång som att i2i och WIDE ligger i det närmsta helrätt i tiden med vad som önskas och krävs av företag ute på marknaden. Riktigt kul!

// Joel

Bild

Bild

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]