Innovationsarbete är vägen till överlevnad

23 november, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

I artikeln ”Innovatörer delade innovationer” skriven på Affärsliv.se den 22:a november kan man läsa om hur innovation var det stora temat på årets entreprenörsdag på Kulturhuset. Mike Danilovic, professor i industriell organisation, talade till besökarna om vikten av att aktivt arbeta med att hitta nya innovationer i verksamhet för helt enkelt kunna överleva i dagens affärsklimat. Företag måste jobba hårt med att bibehålla sin innovationsförmåga för att klara radikala förändringar, menar han. Två citat ur artikeln nedan:

Innovation är en av de absolut viktigaste faktorerna bakom tillväxt och välfärd. Det är centralt för ett samhälle i utveckling.”

”För att företag ska lyckas med innovationer krävs ett öppet klimat, där kreativa processer är tillåtna och misslyckanden är ok. Det är kanske bara en av hundratals idéer som bli verklighet.”

Tänkvärda ord som klingar otroligt väl med det vi på Idea2Innovation jobbar med och som vi försöker dela med oss av varje dag!
WIDE är ett fantastiskt verktyg för att stötta ett öppet klimat där innovationer uppmuntras och uppmärksammas. Och vad kan vara bättre för att hitta den enda idéen på hundra än att ha en samlad och strukturerad idébank där inget faller mellan stolarna eller glöms bort?

// Joel

Bild

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]