IT-lösningar för nya produkter och innovationer

5 oktober, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

I en artikel i Computer Sweden skriver IT-minister Anna-Karin Hatt om att småföretagare kan bli bättre på att använda IT som stöd i sin verksamhet. Tid är en bristvara hos småföretagare liksom kunskap och säkert kapital att investera i nya lösningar. Jag tror att olika IT-lösningar har betydelse för företag, självklart. Det behövs smarta och kostnadseffektiva lösningar för att få vardagen att gå runt. Utöver självklara funktioner ser jag ett stort behov av IT-stöd som driver aktiviteter och målsättningar för ökad försäljning och intäkter, det vill säga nya produkter/tjänster eller rent av nya innovationer. Kan det inte vara så att det finns en stor effekt att rikta en satsning som denna tillsammans med resultaten av arbetet med den Nationella Innovationsstrategin.

År 2020 ska Sverige vara mer innovativa och ligga i framkant när det gäller att möta utmaningar, behov och efterfrågan. Hur blir vi det i alla småföretag? Hur kan alla hitta nya lösningar för att lyckas bättre? Min övertygelse är att små- och medelstora företag speciellt behöver hjälp med att förstå vikten av att utveckla sin förmåga och struktur kring IT-verktyg som hjälper dem i idéhantering för ett innovativt arbetsklimat (en förutsättning). Förutsättningarna ökar när en företagare kan involvera hela sin personal tillsammans med externa intressenter (kunder, omvärlden) i arbetet med idéer och innovationer. Det är då utveckling och tillväxt uppstår. Då kan små- och medelstora företag få in kunskap som gör att de kan möta utmaningar, behov och efterfrågan på marknaden.
// Åse

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]