Jag vill bli engagerad och känna motivation på min arbetsplats.

11 mars, 2016 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

David Nouveau, HCM Director Nordics på Oracle skrev i veckan ett blogginlägg om att alla organisationer behöver engagera sina unga medarbetare – eller säga adjö till dem. David hänvisar till Deloitte’s femte årliga undersökning av medarbetarattityder som visar att nästan hälften av de som tillhör milleniegenerationen troligen kommer sluta på sitt nuvarande jobb under de kommande två åren.

Medan Deloitte drar slutsatsen att det är en brist på lojalitet hos millenials så menar David Nouveau att det snarare handlar om en av avsaknad av engagemang och motivation.

Båda perspektiven är väl värda en bejakelse, och personligen tror jag att det är en mix av båda som är anledningen. Själv tillhör jag generation Y, en generation som ligger nära millenials, och om jag rannsakar mig själv så är det följande punkter som fått mig att stanna kvar på samma arbetsplats de senaste 6 åren.

  • Att jag har arbetsuppgifter som känns meningsfulla, jag vet att det jag gör levererar en positiv skillnad.
  • Att mina kollegor (inklusive chef) ger mig bekräftelse, uppmuntran och pepp.
  • Att jag får ingå i olika arbetsgrupper och konstellationer som fokuserar på specifika områden som intresserar mig. Det utvecklar mig som person och jag lär mig extremt mycket. Vidareutveckling när den är som bäst!
  • Att vi tillsammans på min arbetsplats pratar om och visualisera vart vi vill. Vår vision om vart vi ska, tillsammans. Det ger mig energi och motivation att fortsätta arbeta.
  • Att vi fokuserar på företagets resa som ett team, inte vi och dem. Inte anställda och chef. Utan som ett team där allas kunskap är lika mycket värd.
  • Att jag ses som en team-medlem när vi ska ta oss an nya utmaningar. Det får mig att känna mig värdefull.

Det här bevisar Davids tes om att det är extremt viktigt att arbeta med medarbetarengagemang och att få anställda känna motivation. Känner man dessa faktorer så vill man inte lämna sin arbetsplats i första taget. Det är jag ett bevis på.

130 000:- är förlusten av en medarbetare
Om vi leker med tanken att du har ett företag med 130 anställda och ni genom ett inkluderande ledarskap kan minska personalomsättningen med 1% (dvs. en rekrytering), så skulle ni spara 130 000 kronor per år. Summan är framräknad genom ett snitt på vad rekryteringsprocesser, överlämning och upplärning tar i resurser.

Om inte den besparingen motiverar dig till ett inkluderande ledarskap med fokus på att skapa ett starkt medarbetarengagemang och motivation hos de anställda så kommer du aldrig kunna rekrytera mig, och ännu mindre någon från generation millenials.

Just detta är en av de stora effekterna med att använda Wide Ideas i företag. Det ger medarbetaren en känsla av tillhörighet, värde och motivation. Och det ger ditt företag glada och LOJALA medarbetare, nya idéer och en helt ny dimension av förändringskraft.

Och om inte det är en perfect match så säg!?

Läs mer om Wide Ideas och vad det kan göra för ditt företag >>

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]