Jag vill hjälpa dig att våga

15 maj, 2015 | Inga kommentarer | Skrivet av Titti Lisjö Dalen | Publicerat i Blogginlägg

Jag är ny på jobbet, men inte ny i jobbet. Alltså, jag är ny på Idea2Innovation, men inte ny i vad jag sysslar med. I huvudsak ser mina dagar likadana ut nu som då. Jag har mött och möter många kunder som säger att personalen är deras viktigaste tillgång, de är ansiktet utåt och det första mötet med kunden. Men man synliggör och agerar sällan för att tydligt visa att så är fallet. Man lägger sällan tid och resurser på att se till att de anställda vet att de är viktiga. Att deras kunskap och idéer är värdefulla och att att de är en del av verksamheten.

Det görs medarbetarundersökningar, kundundersökningar och hålls utvecklingssamtal där man får in värdefull information om hur medarbetare eller kunder tycker om ditten och datten, och det är jättebra. Men jag önskar att fler ville ta det ett steg längre! Utifrån det man får fram, hur kan man bjuda in kunder och medarbetare i processen att bidra med idéer? Hur kan man få dem att bli delaktiga i att organisationen utvecklas och förbättras, att kvalitén säkerställs på de produkter och tjänster man erbjuder?

Alla tjänar på att skapa en öppen, modig och drivande organisation och detta får man genom att lyssna. Men att skapa en delaktighet och en känsla av att alla är viktiga kräver mod. Mod från ledningens håll, som med tydliga signaler behöver påvisa att man vill att alla är med och att alla kan bidra till utveckling och lönsamhet. Det är där jag kommer in. Det är mitt jobb – att hjälpa dig att våga. Hör av dig, så tar vi din organisation ett steg längre tillsammans.

Skrivet av Titti Lisjö Dalen

Titti Lisjö Dalen jobbar med kundrelationer och sälj på Idea2Innovation. Hennes kunskap och erfarenhet av att upphandla innovationssystem samt att implementera dem både internt och externt är en stor tillgång för oss och våra kunder. Titti hittar du på vårt Stockholmskontor, men likt övriga medarbetare så åker hon mer än gärna upp till huvudkontoret i Åre där hennes favoritsysselsättning, förutom jobbet såklart, är att susa ner för backarna på cykeln.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]