Kom igång med ditt innovationsarbete, del 6: Sluta inte!

20 augusti, 2014 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Det här är del 6 av 6 i en serie där vi fördjupar våra sex kom-igång-steg till hur man systematiskt kan arbeta med företagskultur, engagemang, dialog och utveckling. Våra steg följer en idéutvecklingsprocess som har sin utgångspunkt i att få alla individer delaktiga och bidra med sina idéer och kunskaper.

Motivationsstärkande och enhetligt arbetssätt
Vad kan man som beslutsfattare göra för att få människor att trivas, stanna kvar och utvecklas inom företaget? Inom vissa branscher kanske vi inte alltid kan skapa en organisationskultur som uppmuntrar till självstyre och personlig utvecklig, eller se till att alla uppgifter är lagom utmanande och roliga. Men en sak kan alla organisationer göra, nämligen att arbeta motivationsstärkande och ha ett enhetligt arbetssätt för verksamhetens idéutveckling.

Ett tydligt arbetssätt ger verksamheten den bästa förutsättning för att omvandla idéer till positiva och utvecklande effekter. Som organisation får ni också större chans att leverera önskat resultat och följa upp dem. Men vad är ett tydligt arbetssätt om man inte har användare som känner sig motiverade att vilja bidra? Ingenting.

Det är en synergi där motivationsstärkande arbete är avhängigt ett enhetligt arbetssätt och vice versa. Med WIDE har ni ett konkret stöd för arbetssättet och genom den sociala medie-logiken som WIDE bygger på uppmuntras användare att vilja delta, men WIDE är fortfarande bara ett ”system”. Ett system är ingenting om det inte finns människor som fyller det med innehåll. Glöm därför inte bort att:

  • Kommunicera målen och förstärka känslan av sammanhang
  • Arbeta kontinuerligt med nyckelpersonerna
  • Ge tid till användarna att engagera sig i innovationsarbetet
  • Engagera och inspirera för att hålla uppe motivationen
  • Följ upp och ge direkt återkoppling till de idéer som kommer in

Dessa sex steg som vår serie har berättat om är en process som ska vara upprepande och hjälpa er att ständigt utvecklas. Snurra vidare på steg fyra och fem, och/eller börja om från steg ett med nya projekt och kampanjer med nya fokusområden om ni kör fast. Plötsligt finns den där, idén som förändrar allt!

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]