Kopplingen mellan jämställdhet och innovation är uppenbar

25 februari, 2013 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Jag läste debatten i Dagens Samhälle om Jämställd tillväxt – en svensk innovation. Kopplingen mellan jämställdhet innovation är uppenbar.

Min åsikt om öppen innovation är att begreppet är ett förhållningssätt snarare än en metod. Det finns nämligen många olika metoder och aspekter som ryms inom begreppet. Men om man ser öppen innovation som ett förhållningssätt så framträder en gemensam nämnare mellan alla tolkningar av begreppet – ju fler kompetenta människor som involveras, desto större sannolikhet att nå framgångsrika resultat. Som en konsekvens av den insikten är det självklart att jämställdhet och mångfald är nödvändiga ingredienser för framgångsrikt innovationsarbete. Fortsätt lyft frågan – och agera även i praktisk handling ute i era verksamheter!

/Jakob

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]