Månadens lästips, april.

1 april, 2015 | Inga kommentarer | Skrivet av Sofia Emthén | Publicerat i Blogginlägg

Med nyfikna ögon följer vi vad som händer i världen på ämnet medarbetardriven innovation, och vill självklart dela med oss av vad vi hittar. Här följer några lästips från den senaste månaden.

1.
Ingengoren.se skriver en bra artikel om vikten av att involvera och driva medarbetardriven innovation. ”Någon brist på idéer verkar inte vara problemet, utan snarare brist på ett mer långsiktigt tänk.”
Läs mer >>

2.
”En ledningsgrupp kan inte bara be medarbetarna att komma med idéer”, säger Lisa Lindström vd Doberman. ”Du måste fostra en kultur av att våga prova”.
Läs mer >>

3.
Vi har på Idea2Innovation har på nära håll följt utvecklingen av den nya standarden för innovationsledning. Målet med det arbetet är att skapa ett vägledande ramverk för verktyg, metoder, angreppssätt och processer som hjälper företag och andra organisationer med att etablera och utveckla sin innovationsförmåga. Barbro Lagerholm, projektledare på forskningsinstitutet Swerea IVF, menar i en intervju om den nya standarden att satsningar på systematisk innovationsledning skulle kunna höja hela Sveriges konkurrenskraft.
Läs mer >>

4.
Samtidsanalytikern Per Grankvist ger 5 bra tips för att skapa engagemang hos dina medarbetare, baserade på fem års forskning.
Läs mer >>

5.
Vi inspireras av den finska konsultjätten Tieto, som drar igång ett nytt koncept där man bjuder in folk för att bolla idéer och hitta nya affärsmöjligheter.
Läs mer >>

 

 

Skrivet av Sofia Emthén

Sofia Emthén ansvarar för kommunikation och PR på Idea2Innovation. Med norrländskt lugn och bred bakgrund inom kommunikationsområdet, från såväl det privata näringslivet som offentlig sektor, styr hon oss rätt i budskapsdjungeln. När hon inte filar på kommunikationsstrategier, uppslag till debattartiklar eller pumpar ut budskap om det fantastiska med medarbetardriven innovation hittar du henne på en fjälltopp med pjäxor eller kängor på fötterna.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]