Månadens lästips, juli.

14 juli, 2015 | Inga kommentarer | Skrivet av Sofia Emthén | Publicerat i Blogginlägg

Med nyfikna ögon följer vi vad som händer i världen kring idéutveckling och innovation, och vill självklart dela med oss av vad vi hittar. Varsågod: månadens lästips från Idea2Innovation.

1.
Sveriges framgångshistoria är till stor del innovatörernas och industrins förtjänst. Företag som Ericsson, SKF och Volvo har gjort medborgarna rika. Men nu måste det fyllas på med fler, skriver bland andra Lena Heldén, Teknikföretagen.
Läs mer >>

2.
Vinnova har beviljat ett bidrag på 2,46 miljoner kronor för att utveckla ”smarta etiketter” för läkemedelshantering, en innovation som kan rädda liv. Projektet är en fortsättning på det öppna innovationsprojektet som Printed Electronics Arena genomförde med hjälp av WIDE tidigare i år.
Läs mer >>

3.
Karl-Henrik Sundström, vd för Stora Enso och medlem i regeringens nya Innovationsråd, menar att Sveriges basindustri behöver vässa sig med innovation och satsar 1,3 procent av företagets omsättning på området. Men han räknar med att andelen kommer att öka.
Läs mer >>

4.
Det är tveklöst så att arbetslivet så som vi känner till det genomgår en snabb förändring. Även om det sker olika snabbt i olika branscher, så genomsyrar det alla typer av arbeten och alla människor som är involverade, gammal som ung. Månadens sista lästips blir vårt egna whitepaper, om vikten av att arbeta med idéutveckling och innovation för att säkra framtiden.
Läs mer >>

Skrivet av Sofia Emthén

Sofia Emthén ansvarar för kommunikation och PR på Idea2Innovation. Med norrländskt lugn och bred bakgrund inom kommunikationsområdet, från såväl det privata näringslivet som offentlig sektor, styr hon oss rätt i budskapsdjungeln. När hon inte filar på kommunikationsstrategier, uppslag till debattartiklar eller pumpar ut budskap om det fantastiska med medarbetardriven innovation hittar du henne på en fjälltopp med pjäxor eller kängor på fötterna.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]