Månadens lästips, maj.

6 maj, 2015 | Inga kommentarer | Skrivet av Sofia Emthén | Publicerat i Blogginlägg

Med nyfikna ögon följer vi vad som händer i världen på ämnet medarbetardriven innovation, och vill självklart dela med oss av vad vi hittar. Se nedan för några guldkorn från den senaste månaden!

1.
Det första tipset blir tyvärr bara till dig som prenumererar på DI. Det är en krönika skriven av Malin Letser, redaktör för Dagens industris affärsmagasin för unga, DiY, om att talanger i generation Y vill vara intrapranörer och att de kräver en digital innovationskultur.
Läs mer >>

2.
”Innovation inte kommer att hända av sig själv som förr, vi måste möjliggöra det, vi måste skapa aktiviteter för att stimulera innovation, säger Maria Elmquist, biträdande professor vid Teknikens ekonomi och organisation vid Chalmers i Göteborg, i en artikel i SvD, om hur du som chef kan möjliggöra att innovation går från att vara ett buzzword till att bli verklighet.
Läs mer >>

3.
Kan inte låta bli att tipsa om vår egen stora nyhet från denna månad, om att Djurgården fotboll är först i fotbollssverige med att använda en digital plattform för idéutveckling. Att en förening väljer att anamma en en modell som näringsliv och offentlig sektor länge använt sig av för dra nytta av allas vilja att vara med och bidra till framgång är otroligt inspirerande!
Läs mer >>

4.
”Någon i ett stort företag kläcker en lysande och radikal idé. Men hur bra brukar denna någon vara på att även bedöma värdet av idén och inse de kommersiella möjligheterna?” Läs om möjligheterna med att ta steget från idésamlare till idéjägare.
Läs mer >>

 

Skrivet av Sofia Emthén

Sofia Emthén ansvarar för kommunikation och PR på Idea2Innovation. Med norrländskt lugn och bred bakgrund inom kommunikationsområdet, från såväl det privata näringslivet som offentlig sektor, styr hon oss rätt i budskapsdjungeln. När hon inte filar på kommunikationsstrategier, uppslag till debattartiklar eller pumpar ut budskap om det fantastiska med medarbetardriven innovation hittar du henne på en fjälltopp med pjäxor eller kängor på fötterna.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]