Månadens lästips, mars.

5 mars, 2015 | 1 kommentar | Skrivet av Sofia Emthén | Publicerat i Blogginlägg

Med nyfikna ögon följer vi vad som händer i världen på ämnet medarbetardriven innovation, och vill självklart dela med oss av vad vi hittar. Idag presenterar vi därför ett från och med nu månatligt återkommande tema i bloggen; månadens lästips.

1.
Våra kollegor på Kairos Future har gjort en undersökning bland företagsledare, affärsutvecklings- och marknadsansvariga i bolag från diverse olika branscher och kommit fram till att innovation är det nya svarta.
Läs mer>>

2.
”Innovation med demokrati som utgångspunkt.” Den här artikelns rubrik ger oss på Idea2Innovation gåshud. Det är så vackert! Läs om hur Friskis&Svettis testar ett nytt sätt att arbeta med innovationsprocesser, med hjälp av vårt WIDE.
Läs mer>>

3.
”Sverige tillhör de länder i världen som investerar mest i innovation. Vi kan dock bli mycket bättre på att skapa affärs- och samhällsnytta av dessa investeringar.” Peter Larsson, Sveriges Ingenjörer, Mats Magnusson, KTH, och Magnus Karlsson, Innovationsledarna menar att det finns ett stort behov av en ny systematik som möjliggör utveckling av nya innovationer och frigör medarbetares kreativitet.
Läs mer>>

4.
Det här är egentligen ett lyssningstips – men den slinker med ändå! Lyssna på när vår egen Ralph Lindahl gästar Kreativitetspodden och pratar om vårt favoritämne: digital idéhantering.
Läs mer>>

5.
Var sjätte ingenjör har en idé som skulle kunna leda till en kommersiell produkt eller tjänst. Men trots att innovation är en central del i ingenjörernas arbete får nära hälften av ingenjörerna inte tid för idéutveckling. Nu uppmanar Sveriges Ingenjörer svenska företag att satsa mer på innovation.
Läs mer>>

Skrivet av Sofia Emthén

Sofia Emthén ansvarar för kommunikation och PR på Idea2Innovation. Med norrländskt lugn och bred bakgrund inom kommunikationsområdet, från såväl det privata näringslivet som offentlig sektor, styr hon oss rätt i budskapsdjungeln. När hon inte filar på kommunikationsstrategier, uppslag till debattartiklar eller pumpar ut budskap om det fantastiska med medarbetardriven innovation hittar du henne på en fjälltopp med pjäxor eller kängor på fötterna.

  • Magdalena

    Bra och Intressant!

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]