Dessa frågor bör alla verksamheter ställa sig med jämna mellanrum

4 november, 2016 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

De allra flesta verksamheter arbetar med förnyelse och utveckling på ett eller annat sätt, men många organisationer glömmer bort förnyelsen och utveckling av själva arbetsprocessen. Hur innovativ kan man egentligen bli om man arbetar på samma sätt hela tiden?

Att jobba med verksamhetsutveckling är och måste vara ett långsiktigt arbete med en tydlig fokusering, men det hindrar inte att ytterligare verktyg, modeller och andra resurser adderas till arbetsprocessen. Eller att befintliga verktyg uppdateras.

Är du ansvarig för förnyelse och utveckling i er organisation? I så fall bör du med jämna mellanrum ställa frågorna:

  • Hur kan ledare engageras och involvera sina medarbetare i högre utsträckning? Vilka metoder och verktyg behövs?
  • Kan vi arbeta med feedback och återkoppling till idégivarna på ett annat sätt för att behålla och öka deras motivation och vilja att engagera sig?
  • Hur säkerställer vi att vi har all information kring omvärlden som vi behöver för att kunna fatta rätt beslut kring nysatsningar och investeringar?
  • Vilka aktiviteter kan vi göra för att få ett externt perspektiv?
  • Får idébärarna tillräckligt med stöd, verktyg och resurser för att på bästa sätt kunna utveckla sina idéer?
  • Når vi ut med våra utmaningar till rätt individer?

Svaren du får på dessa frågor hjälper till att förstå hur det befintliga innovationsarbetet ser ut och det ger dig också en indikation på vart du bör lägga ditt krut för att öka er innovationsförmåga. Om du dessutom tar för vana att göra en genomlysning av ert innovationsarbete med jämna mellanrum (förslagsvis en gång per år) så får du också möjligheten att kunna mäta er innovationsförmåga och se hur den förändras och utvecklas över tid. För när det väl kommer till kritan så behöver du presentera värdet av ditt och ert jobb och vilken återbäring (pengar) det gett företaget, eller hur?

Om du känner igen dig i det här och skulle vilja ha hjälp att göra en genomlysning av ert innovationsarbete samt få förslag på aktiviteter för att öka er innovationsförmåga så hjälper vi gärna till. Vår kontaktuppgifter hittar du här >> 

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]