The story behind the scenes – hur 50 års kunskap har blivit Wide Ideas

14 juli, 2016 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg, Om människorna bakom Wide Ideas

I år firar vi femårsjubileum. I vilket fall så har vi under fem år gjort organisationer innovativa med hjälp av Wide Ideas. Men det är 50 års samlad kunskap som ligger bakom vår satsning.

Under våren har ni fått lära känna oss i mer personliga inlägg här på bloggen. Men vi har inte avslöjat något om hur vi hamnat här, varför vi brinner för det här och vad vår vision och högsta önskan är.

Våra grundare, Åse och Jakob, har lång och gedigen erfarenhet från kunskapsintensiva företag, stora organisationer och innovationsmiljöer. Arbetsplatserna har bland annat varit Ericsson, SMHI, E.ON och Norrköping Science Park. Alla dessa verksamheter har bidragit till vår kunskap och erfarenhet kring hur företag och organisationer fungerar, hur motsättningar uppträder och hur man får energin och inspirationen att spira.

Det var någonstans här som idén föddes kring att skapa ett verksamhetsstödjande system för förändringsprocesser med fokus på allas lika värde och delaktighet. Ett verktyg som de själva saknat under sina år i ledande positioner.

Själv hoppade jag på det här tåget direkt efter min utbildning inom entreprenörskap och ledarskap. Innovationsprocesser, vad är det? Jag kastades in i en helt ny värld, fast ändå inte. För vad är det som driver mig? Jo, det är förändring. Att stå och stampa på samma ställe är inte min grej. Jag vill få saker och ting gjorda och jag vill testa. Blir det bättre om man gör såhär istället?

Dagen jag kom på att livet är som en innovationsprocess så trillade polletten ner. Vi gör det hela tiden, omedvetet, i varje val vi gör. Ni vet, hur kan jag få den här köttfärssåsen lite godare? Vi letar förbättringar hela tiden.

Och varför skulle man inte göra det på sin arbetsplats?

Tricket med jobbet är att man oftast har flera arbetskamrater och inte har full insyn i alla delar av verksamheten. Ett vanligt fenomen är också att man arbetar i en organisation som är spridd till olika geografiska platser. För några veckor sedan var jag på ett kundmöte där kunden sa,

I höstas så uppdagades det att vi hade tre kontor (utspridda i världen) som satt med exakt samma utmaning. I brist på insyn, och gränsöverskridande samarbete tog respektive kontor hjälp av en konsult som skulle lösa vår utmaning. Om vi hade haft Wide Ideas så hade vi sparat 70% av kostnaden och insatsen, och vi hade bara behövt lösa utmaningen en gång istället för tre.

Och det är exakt det som är vår drivkraft. Vi vill att företag ska blomstra. Och att de arbetar så effektivt som möjligt, att de har engagerade och glada medarbetare och att de varje dag gör lite bättre affärer än dagen innan.

Summa summarum så kan man säga att det är just därför som vi har digitaliserat och paketerat all vår erfarenhet och kunskap i form av Wide Ideas – marknadens just nu vassaste applikation för idéutveckling och innovation.

Och det är vi så stolta över! (Jante, vad är det?)

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]