Tillgängligt API för WIDE öppnar upp för nya möjligheter

15 april, 2015 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Vi är så glada över att kunna berätta att vi i höstas gjorde en stor satsning på att ta fram ett API för WIDE. Detta för att kunna erbjuda enklare delning och visning av information från WIDE men också för att kunna göra integrationer till andra system smidigare.

I sin enklaste form kan API:et användas för att visa t.ex. de tio mest gillade idéerna eller de senaste publicerade idéerna på ett intranät eller hemsida. Mer avancerade integrationer kan handla om att koppla ihop WIDE med andra applikationer. Ett ypperligt exempel är integrationen som den svenska återförsäljaren av MindManager gjort till WIDE. Den innebär att du med hjälp av en enkel WIDE addin till MindManager får tillgång till marknadsledande system för idéutveckling och mindmapping i samma vy. Läs mer om integrationen >>

Vad är ett API?
Ett API (Application Programming Interface) är en specifikation av hur olika program kan använda och kommunicera med en specifik applikation eller webbsida. Man kan säga att API:et är ett gränssnitt mellan applikationen/webbsidan och ett bibliotek (i vårt fall WIDE). I biblioteket finns en uppsättning funktioner som är tillgängliga för applikationen eller webbsidan att anropa, variabler som den kan läsa och/eller ändra, samt datatyper och klasser som den kan använda.

Det här öppnar upp för nya möjligheter för dig som kund och användare av WIDE. Har ni andra system eller en webbsida som ni skulle vilja att WIDE kunde prata med? Kontakta oss så berättar vi mer.

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]