Vad är viktigare än kundernas åsikter?

12 juni, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg
Idag måste du aktivt ta reda på vad dina kunder tycker. Vart är trender på väg och hur kan ni arbeta med utveckling för att dels hålla kvar kunder men också hitta nya? För att klara av detta måste ni utveckla arbetssätt och öppna upp processer, både internt men även externt. För att göra detta krävs ett systematiserat arbetssätt och struktur. Det räcker inte längre med två workshops per år på en trevlig konferensanläggning, en mängd gula lappar och ännu flera anteckningar i ett block. Man måste ta in kunskap och idéer från flera personer, både i sin egen organisation och även utanför kontinuerligt – varje dag. Apoteket gör nu en satsning för att få in mera idéer och inspiration http://www.resume.se/nyheter/pr/2012/06/12/fernvall-jagar-bloggare/ Vad vill kunderna ha? Vad anser de om varumärket och produkterna? Hur kan vi på Apoteket bli bättre? Allt detta önskar de svar på. Vem vill inte ha svar på det?

 

Vi har tagit fram det enda svenska systemet för idéhantering och innovationsledning, WIDE som möjliggör en strukturerad och kvalitetssäkrad process för att ta tillvara på idéer, utvecklingspotential och förbättringar i ett företag eller organisation. Man kan enkelt säga att vi har parat den gamla gröna förslagslådan med Facebook. Här kan alla anställda eller externa individer delge sina idéer, de blir synliga för hela företaget, tillgängliga för utveckling genom kommentarer och bedömningar. Som ansvarig kan man prioritera, spara till listor, ge feedback och förflytta idéer till konceptfasen där man följer en idé till förverkligande.

 

Jag hoppas Apoteket ringer för att säkerställa att de nu kan ta tillvara på alla idéer som kommer in samtidigt som de har ett strukturerat arbetssätt med feedback till alla som bloggar och en utveckling av deras bidrag till Apoteket.

 

Vill DU få en demo av WIDE – kontakta oss!

 

//Åse

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]