Varför är vissa företag innovativa och ligger steget före?

20 september, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Om man läser följande artikel i Forbes ”The World´s most innovative companies” ,
förstår man vikten av att arbeta strukturerat med idéhantering och innovationsledning. Utan att ständigt belysa och lyfta fram nya idéer, människor och resultat kommer inga framgångar, inte ens hos de största företagen i världen. Även om de har alla möjligheter. Artikeln belyser speciellt vad det är som skiljer de mest innovativa företagen i världen mot övriga:
”How well companies leverage people, process, and philosophies (what we call the 3Ps) differentiates the best in class from the next in class when it comes to keeping innovation alive and delivering an innovation premium year after year.”
I artikeln finns också en lista över de mest innovativa företagen. Sverige kommer först på 74 plats med Sandvik och därefter Atlas Copco med sin 84 plats. Hur kan vi i Sverige bli mer innovativa? Tillåta mer idéer och utveckling som tar oss utanför vår ”box”? Hur kan vi inkludera flera i vår utveckling och vårt behov av kompetens, nya infallsvinklar och framför allt – kundernas krav och åsikter?
Jag påstår att med ett verktyg för idéhantering ökar sannolikheten att man kan arbeta med idéhantering på ett strukturerat sätt. Idéer, engagemang och människors vilja att utveckla blir synligt, tillgängligt för alla, mätbart och med möjligheter att realisera nya produkter/tjänster.

Ta en demotur med oss i vårt idéhanteringssystem du också och fundera på vad du kan göra för att öka idéer på din arbetsplats. Kontakta mig på ase.angland-lindvall(snabel-a)i2i.se för att boka en personlig rundtur.

/Åse

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]