WIDE – den nya generationens affärssystem

22 mars, 2013 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

Idea2Innovation grundades utifrån drömmen att skapa ett helt nytt och unikt affärssystem. Två år senare har vi lyckats.

Idag är vi marknadsledande inom ”Idea Management System” i Sverige och kan erbjuda en toppmodern och paketerad tjänst som är byggd på den allra senaste tekniken. Sedan dag ett har vi utvecklat WIDE tillsammans med många intressenter som alla besitter spetskompetens inom sitt område. Vi har också haft med oss kunder i utvecklingen redan från start, för att säkerställa att vi prioriterar rätt funktionalitet.

Den tekniska utvecklingen av WIDE görs i Östersund av vår utvecklingspartner Adeprimo, en av Sveriges större digitala webbyråer, specialiserade på digitala och interaktiva lösningar via web och mobil. Med sin spetskompetens inom interaktionsdesign och teknik har Adeprimo guidat oss genom byggandet av WIDE och med den agila utvecklingsmetoden Scrum har vi prioriterat vår utveckling. Sedan vårt samarbete inleddes har vi haft ett eget utvecklingsteam på sex personer med allt ifrån projektledare till systemutvecklare och interaktionsdesigners, just för att garantera att WIDE blir och förblir toppmodernt och marknadsledande.

Vi har också ett tätt samarbete med PR och kommunikationsbyrån New Republic och den digitala reklambyrån Nord Interactive som hjälper oss med paketeringen av WIDE och vår digitala närvaro.

Våra val av leverantörer har varit enkelt, vi vill arbeta med lokala förmågor som ser samma stora potential som vi gör. Vi VET att WIDE är en unik tjänst som idag är på samma nivå som de världsledande Idea Management System. Vilket känns otroligt roligt och glädjande.

Vad är det då som gör WIDE så unikt?
Självklart är WIDE byggt med den allra senaste tekniken och komponenterna för att stödja web 2.0 fullt och således kan användas fristående eller integrerat med andra kommunikationslösningar som t.e.x intranät och hemsidor. Det är dessutom byggt som en plattform med användaren i centrum och ger i framtiden möjlighet att stödja flera olika typer av processer, inte bara idéhantering. Detta ger våra kunder helt nya förutsättningar för samarbete, deltagande och nyskapande i sina verksamheter.

Med andra ord är WIDE så mycket mer än en enkel förslagslåda. Med den sociala logiken engageras användarna i företagets utvecklingsarbete och beslutsfattare får ett konkret verktyg för att driva idéer till realisering. Självklart anpassat efter verksamhetens egen innovationsprocess.

WIDE utvecklas också kontinuerligt och vi har regelbundna releaser av nya funktioner. Vi arbetar mycket med omvärldsbevakning och avsätter ständigt resurser för att säkerställa att systemet ligger i framkant och är förberett för morgondagens interaktiva arbetssätt.

Med det sagt så kan vi idag erbjuda företag, organisationer, science park och kluster runt om i hela världen en toppmodern molnbaserad tjänst som på ett användarvänligt sätt engagerar medarbetare, ledning, kunder och samarbetspartners i att utveckla verksamheten, ta tillvara på de idéer som skapas och hitta morgondagens nya produkter och tjänster.

Vi som står bakom Idea2Innovation kommer från befattningar som VD, Innovation Manager, Produktansvarig och Sälj och marknadschef från stora företag och organisationer. Vi besitter idag en av Sveriges vassaste kompetenser inom innovationsmiljöer och innovationsprocesser.

Skärmavbild 2013-02-21 kl. 16.46.32

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]