Workshop med Innovationssluss Västerbotten på Grand Hôtel

16 januari, 2013 | 1 kommentar | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Blogginlägg

I tisdags fick jag äran och förtroendet att vara moderator för Innovationssluss Västerbottens workshop på Grand Hotêl, som var ett moment på Region Västerbottens temadagar. Syftet och det övergripande målet med förmiddagen var hur vi ska kunna skapa världens mest innovativa sjukvård i Sverige. Som stöd för gruppövningarna hade vi den fantastiska teaterduon Hans-Ola Stenlund och Mia Westin, som spelade upp scenarion baserad på verkliga situationer de observerat inom äldrevården.

Det var en spännande deltagarlista på workshopen och resultatet kändes mycket positivt! De frågeställningar som låg till grund för diskussionerna var:

”Hur ska vi skapa världens mest innovativa sjukvård i Sverige?”

”Hur ska sjukvården, som utgör 20% av Sveriges ekonomi, generera fler innovatörer och bidra till bättre vård och tillväxt?”

”Hur ska vi få läkare och annan personal att vilja utveckla produkter och tjänster och vilja stanna inom primärvården?”

”Vilka globala behov finns som svenska landsting kan bidra till med sin kompetens?”

Besök gärna Region Västerbotten för att ta del av resultaten inom kort.

// Joel

Bild

Bild

Bild

Bild

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

  • Magnus Lundberg

    Snyggt! Bra!

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]