Egmont

Egmont är en av Nordens ledande mediekoncerner med aktiviteter i 30 länder och 6.300 medarbetare. Företaget står bl.a. bakom Nordisk Film, TV 2 i Norge, biografer, tidskriftsförlag, bokförlag, läromedelsförlag, PlayStation och en rad delägda företag. Egmont ger ut fler än 700 magasin och tidningar bl.a. Hemmets Journal, KING, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Egmont är en affärsdrivande stiftelse som omsätter cirka 14,1 miljarder SEK och som delar ut mer än 100 miljoner SEK varje år för att bidra till att barn och ungdomar får ett bättre liv.

Egmont använder Wide Ideas för att på ett enkelt sätt kunna arbeta med vardagsnära innovation, det vill säga kunna samla upp de idéer som kan ge upphov till förbättringar och/eller utveckling av både produkter och processer. Syftet är inte att samla in så många idéer som möjligt, utan snarare maximera mängden innovation som blir av.

Genom att nyttja Wide Ideas öppna API kan Egmont kontinuerligt kommunicera och visa upp nya idéer inom bolaget på olika sätt. Utöver Wide Ideas digitala gränssnitt på dator och mobil visas även utvalda delar upp på storbildsskärmar som finns uppsatta på alla kontor runt om i Sverige, som på bildexemplet nedan. Detta gör det enklare för alla anställda att ta del av innovationsarbetet.

storaskarmar-02_liggande

Ladda ner kundcase om Egmonts innovationsarbete