4 snabba frågor till Lotta Törnberg på Friskis&Svettis Stockholm, Sveriges största idrottsförening

24 november, 2014 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Nyheter

Friskis&Svettis Stockholm är en ideell medlemsförening som grundades 1978. Idag är föreningen Sveriges största med över 85 000 medlemmar, cirka 150 anställda och inte minst 1500 ideellt engagerade funktionärer. Tidigare i höst implementerades WIDE som plattform för medlemsdemokrati under namnet ”Dialogen”. Vi ställde några frågor till Lotta Törnberg, kommunikationschef. 

 – Vad fick er att välja WIDE som plattform för Dialogen?
Friskis&Svettis Stockholm letade efter en modern version av en förslagslåda. WIDE var det bästa verktyget för att uppnå full transparens och interaktivitet mellan såväl medlemmar som mellan medlemmar och föreningen. Inför och under implementeringen av verktyget har Idea2Innovation varit mycket tillmötesgående och flexibla vilket har underlättat processen.

– Vad är det övergripande syftet med er användning?
Dialogen ska bli en del av föreningens demokratiska struktur. Medlemmarna ska med 100% transparens lägga förslag som andra medlemmar kan rösta för och/eller kommentera.

– Vilka effekter hoppas ni se, kortsiktigt och långsiktigt?
Det ska vara föreningens självklara mötesplats för förslag, synpunkter och dialog. En liten tanke som delas kan lätt bli något mycket större. På längre sikt hoppas vi kunna vidareutveckla Dialogen till att bli en naturlig del av motionshanteringen inför årsmötet. Alla idéer och synpunkter, stora som små, är välkomna.

– Hur känner du att Dialogen har mottagits hittills av personal och medlemmar?
Mycket positivt. Redan efter ett par dagar hade vi fått in 16 idéer och förslag, 52 röstningar och 30 kommentarer! Utmaningen för föreningen just nu är att hitta bra arbetsprocesser internt för att kunna hantera förslagen på ett effektivt sätt med stöd av plattformen.

Vill du läsa mera om Friskis & Svettis satsning på Dialogen kan du göra det HÄR, där hittar du även vägen in till plattformen för alla idéer.

Ps, Är du nyfiken på hur WIDE fungerar? Boka en demo med oss! 

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]