i2i och Innovation från rymden

29 november, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Nyheter

I går var det möte här i Åre med alla fem destinationer som har blivit utvalda av Tillväxtverket vilka är Bohuslän, Kiruna, Stockholms skärgård, Vimmerby och Åre. Vi på i2i har förmånen att idag arbeta med Destination Åre och deras projekt.

Alla destinationer fick presentera sig och det var väldigt roligt att bland annat få höra på Kiruna och deras satsningar inom rymdturism. Ett bra exempel på hur viktigt det är att olika miljöer, kompetenser och förutsättningar möts för att utveckling ska ske.

Att jobba med dessa destinationer skiljer inte mycket från att jobba med andra innovationsmiljöer som exempelvis alla Science Parks i Sverige. Det gäller att skapa stimulerande miljöer som skapar möten mellan idéer, människor, kunskap och kreativitet och därmed bli en plattform för utvecklingsprojekt. För att lyckas med detta krävs ett strukturerat sätt att hantera alla idéer för att göra dem synliga, tillgängliga och mätbara.

I Destination Åres projekt kunde vi redan nu visa på fina resultat. På 11 veckor har Destination Åres projekt Hållbar Destinationsutveckling genererat 184 idéer, 310 likes, 115 kommentarer och 64 aktiva personer som bidrar med idéer och utveckling. Allt samlat i ett verktyg, sökbart och möjligt att klustra liknande idéer till projekt för genomförande. Otroligt roligt och vi fick klart godkänt gällande struktur, tydlighet, öppenhet (att ta in externa idéer för utveckling) och att leda idéer mot resultat. Det är resultaten av WIDE i ett nötskal.  /Åse

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]