Sitt inte på din idé! Fantastiska sadelskydd!

18 oktober, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Nyheter

Våra kunder är riktigt duktiga på att kommunicera, stimulera och verkligen medverka till att olika personer som går och ”gnor” på idéer lämnar dem i vårt molnbaserade IT-verktyg för idéhantering. Så att de kan tas vidare. Bli nya resultat. Idag har jag jobbat med Innovationssluss Västerbotten (som är en del av Innovationssluss Norr) hela dagen i Umeå. Fantastiskt kul. Vi har tittat på idéhantering, innovationsprocessen och hur ska vi möta idémakaren? Hur säkerställer vi att idéer har rätt nivå, kvalitet och att de hela tiden drivs fram i processen? Resultatet ska bli ett innovativare Landsting, fler personer som utvecklar idéer (både tjänster och produkter) som gör skillnad. Allt från att rädda liv till att förenkla för handikappade eller en tjänst som kanske vänder sig till en ny grupp av människor.

Här gäller det att driva på. Kulturfrågan ligger högt upp på agendan när det gäller Landstinget. I Umeå arbetar 6000 personer på sjukhuset och idag när vi gick på lunch så var halva cykelparkeringen försedd gröna sadelskydd. Inte vilka sadelskydd som helst…

Det är precis det här som behövs. Fråga vilket stort framgångsrikt globalt företag som helst hur de jobbar med sin utveckling och hur de kan genererar 50 idéer per anställd och år. Det gäller att:

  1. Kontinuerligt identifiera områden som behöver förnyas, utvecklas eller skapas
  2. Utse personer som kan driva ”kampanjer” och ha ansvar
  3. Stimulera idéer och utmaningar
  4. Har en plats för att samla in och prioritera idéer (idébank)
  5. Struktur och översikt av ”idébanken”
  6. Tillåta och ge tid för medarbetare att komma med idéer
  7. Resurser som kan utveckla idéer till koncept

Synd bara att alla sadelskydd var slut.

// Åse

 

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]