Vad säger världsledande företag om idéhantering? Läs vår undersökning!

18 september, 2014 | Inga kommentarer | Skrivet av Joel Lundberg | Publicerat i Nyheter

Tidigare i år tog vi på i2i steget att bli medlemmar i nätverket Innovation Pioneers, efter att ha rört oss i samma vatten under en tid. I samband med medlemskapet genomförde vi även i samarbete med nätverket en undersökning mot de övriga medlemsföretagen. Vi ställde bland annat frågor om hur de jobbar med idéhantering och vad de anser om nyttan och potentiella hinder med det. Läs mer om undersökningen och ta del av resultaten HÄR.

Genom medlemskapet hoppas vi på ett givande nätverkande med ledande, innovativa företag samt att bredda vårt internationella kontaktnät och varumärke säger Jakob Lindvall, vd.

Vi ser nu närmast fram emot Innovation in action 2014, där vi kommer vara på plats i workshops och mingel för att hålla oss i framkant gällande trender och metoder inom innovation.

Om Innovation Pioneers
Innovation Pioneers är ett nätverk grundat av innovationsledare och utövare från en mängd olika branscher, med stor erfarenhet av strategiskt, taktiskt och operativt innovationsledarskap. Målet med nätverket är att sprida kunskap, verktyg och insikter kring innovation, och därigenom bidra till ökad effektivitet, resultat och tillväxt i medlemsföretagen. Nätverket startades 2008 av 16 initierande företag som tillsammans driver och utvecklar nätverket. Utöver dessa finns även företagsmedlemmar samt individuella medlemmar. Bland de initierande företagen finns bland annat IKEA, Veryday, Volvo, Tetra Pak, AstraZeneca och CGI för att nämna några. Innovation Pioneers anordnar årligen ett stort 2-dagars symposium, Innovation in action, där den som vill kan deltaga mot en avgift. Fokus ligger då på att handgripligen lära ut och låta deltagarna testa på nya metoder, verktyg och trender inom innovation samt nätverka och hitta samarbeten. Nätverket anordnar även fyra stycken så kallade Tank Meetings årligen på ett givet tema, där medlemsföretagen deltar. Läs mer om nätverket på deras hemsida.

Photo credit to Innovation Pioneers.

Skrivet av Joel Lundberg

Jakob Lindvall är medgrundare, delägare samt vd på Idea2Innovation. Jakob är en av landets ledande specialister med avseende på innovationsprocesser och innovationssystem. Idag anlitas Jakob flitigt som expert och konsult runt om i Sveriges regionala innovationssystem. Jakob är duktig på att entusiasmera och engagera sin omgivning och oftast är det i skidbacken, cykelleden eller på windsurfingbrädan som han får sin inspiration. Jakob är bosatt i Åre.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]