Camfil Farr väljer WIDE

31 januari, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Pressmeddelande

Camfil Farr har inlett ett samarbete med företaget Idea2innovation, som innebär att alla medarbetare i hela koncernen kommer att använda verktyget WIDE för sin idéhantering.

– Vi kommer att öka inflödet av idéer från hela koncernen med hjälp av verktyget WIDE. Dessutom kommer hanteringen av varje enskild idé att förenklas avsevärt med det processtöd verktyget ger, säger Ulf Johansson, Innovation Manager på Camfil AB, koncernens moderbolag.

– Camfil Farr är världsledande inom sin nisch och har lång erfarenhet av utveckling och innovationsarbete. Vi är mycket glada över att de har valt vårt system och vi ser fram emot ett långt samarbete där många nya idéer utvecklas till lönsamma innovationer, säger Jakob Lindvall, vd Idea2innovation.

Camfil Farr har i alla tider stöttat forskning och utveckling inom området luftfilter och ren luft. Redan 2005 tog företaget fram en innovationsprocess för att fånga in, generera och utveckla nya innovativa idéer till nya kommersiella lösningar. Fler än 100 nya, innovativa idéer har gått vidare i Camfils innovationsprocess och ett flertal har realiserats.

Under hösten 2011 har Camfil Farr testat det nya systemet för idéhantering- och innovationsledning och ingår nu ett samarbete med Idea2innovation som innebär att systemet implementeras i Camfils globala organisation. Systemet hjälper Camfil Farr att hantera alla idéer som medarbetare genererar och inspireras att ta fram. Dessutom säkerställs dialog och feedback till idégivaren vilket är en viktig del för att skapa en innovativ kultur och en effektiv innovationsprocess.

För ytterligare information
Jakob Lindvall, vd Idea2innovation, tel +46 70 825 90 10, jakob.lindvall@i2i.se
Ulf Johansson, Innovation Manager på Camfil AB, tel +46 70 538 00 82, ulf.johansson@camfil.se

Om Camfil Farr, www.camfilfarr.com
Camfil Farr är världsledande inom området luftfilter och renluftslösningar med 23 produktionsenheter samt 4 R&D center i tre kontinenter; Amerika, Europa och Asien. Företaget har ca 3 350 anställda och en omsättning på 4,6 Mdr SEK. Camfil Farr startade i Sverige 1963. Huvudkontoret för Camfil Farr koncernen finns i Stockholm.

Om Idea2innovation – från idé till innovation, www.i2i.se
Företaget Idea2innovation är specialiserade på innovationsprocesser och förmågan att finna morgondagens nya produkter, tjänster och processer. Företaget har utvecklat Sveriges första idéhanteringssystem, WIDE, som gör det möjligt att ta tillvara och utveckla idéer till innovationer. Idea2innovation grundades 2010 och har sitt säte i Åre med kontor i Åre och Stockholm.

Om WIDE, www.i2i.se/wide, följ på twitter: @i2iwide
WIDE är idag det enda svenska systemet för idéhantering och innovationsledning. Målgruppen är företag och offentliga organisationer som vill stärka sin innovationsförmåga genom att engagera hela sin organisation i innovationsprocessen. WIDE har utvecklats genom praktiska erfarenheter, modern innovationsforskning och den senaste tekniken när det gäller interaktiv användning. Med WIDE kan företag och organisationer arbeta strukturerat och långsiktigt och få en överblick i realtid över idésamling, status, statistik och resultat. Systemet stödjer och förstärker arbetet med att skapa en innovativ kultur och bidrar till en öppen, tillgänglig, synlig och mätbar innovationsprocess.

Pressmeddelandet som PDF: Pressmeddelande Camfil Farr väljer innovationsledningssystemet WIDE 20120131
Pressrum

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]