Idea2Innovation lanserar den gamla förslagslådan i tre nya tappningar

19 september, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Pressmeddelande

Åreföretaget Idea2Innovation lanserar tre målgruppsanpassade produkter av idéhanteringsverktyget WIDE. Focus för projekt och kampanjer, Business för små och medelstora företag samt Enterprise för stora företag. Drygt 50 medlemsföretag kreerade 80 idéer på mindre än två timmar när Åre Destination testade WIDE Focus.

– Vi har parat den gamla förslagslådan med Facebook-logik och utvecklat ett verktyg som är enkelt och roligt att använda. Nu anpassar vi verktyget i samklang med våra kunders behov. Det är verkligen härligt att se vilken efterfrågan det är på att ta hand om idéer för att hitta nya vägar, säger Åse Angland Lindvall, marknad och sälj, Idea2Innovation.

– Under vår idéworkshop i internationaliseringsprojektet Hållbar Destinationsutveckling fick vi möjlighet att prova att på ett strukturerat, men ändå kreativt sätt hantera alla idéer. På mindre än två timmar fick vi in 80 nya idéer från våra medlemsföretag. Alla idéer samlades upp i verktyget och har nu idéer formulerade, utvecklade och matchade mot något av våra fem insatsområden; hållbarhet, internationell marknadskunskap, produktutveckling, finansiering och kompetensutveckling, säger Lars-Börje Bulan Eriksson, VD Åre Destination.

Workshopen, som gick av stapeln 12 september, var en viktig start på Åre Destinations Hållbarhetsprojekt med fokus på att utveckla destinationen. Tillväxtverket har utsett Åre Destination som en av fem utvalda destinationer som skall få dela på 60 miljoner kronor för att stärka och utveckla hållbara turistdestinationer (de övriga är Kiruna, Stockholms Skärgård, Bohuslän och Vimmerby).

WIDE är idag det enda svenska systemet för idéhantering. Verktyget, som är en utveckling av den gamla förslagslådan och bygger på enkel Facebook-logik, gör det intressant för alla medarbetare, kunder och leverantörer att leverera in idéer. För företag och organisationer skapar systemet struktur och ett långsiktigt arbetssätt med att fånga upp och utveckla idéer som leder till konkreta förbättringar, nya funktioner eller banbrytande innovationer. Att systematisera idéhantering på ett enkelt sätt gör det lättare att skapa nya produkter och tjänster som ger lönsamma affärer och ökat kundvärde.

För ytterligare information:
Åse Angland Lindvall, försäljning och marknad, tel +46 70 601 01 81, ase.angland-lindvall@i2i.se

Fakta Idea2innovation – från idé till innovation, www.i2i.se
Företaget Idea2innovation är specialiserade på processer som ökar förmågan att finna morgondagens nya produkter, tjänster och processer. Företaget har utvecklat Sveriges första system för idéhantering och innovationsledning, WIDE, som gör det möjligt att ta tillvara och utveckla idéer till nya affärsmöjligheter. Idea2innovation grundades 2010 och har sitt säte i Åre med kontor i Åre och Stockholm. WIDE, www.i2i.se/wide, följ på twitter: @i2iwide

Pressmeddelandet som PDF: Pressmeddelande i2i lanserar förslagslådan i tre nya tappningar 120919
Pressrum

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]