Skogsbolag i norra Sverige ökar innovationstakten

8 maj, 2012 | Inga kommentarer | Skrivet av Carolina Johansson | Publicerat i Pressmeddelande

Skogstekniska klustret, en samverkan mellan norrländska skogsbolag, inleder samarbete med Åreföretaget Idea2Innovation. Målsättningen är att ytterligare stärka innovationsförmågan, ta hand om idéer som rör framtidens skog och finna morgondagens produkter.

– Vi har formerat oss i ett kluster för att driva utvecklingen i branschen med uppgiften att lära mer om framtidens skog och uppfinna morgondagens produkter. Vi måste ligga i framkant och har redan tagit fler idéer och innovationer till färdiga produkter. Äntligen har vi hittat en proffsig samarbetspartner som dessutom har ett system som gör hela processen snabbare och smidigare än tidigare. En riktigt bra innovation i sig, säger Maria Hedblom, vd Skogstekniska klustret.

– Vi brinner för att stärka Svenska företags innovationsförmåga. Det är verkligen stimulerande och spännande att få möjlighet att samarbeta med Skogstekniska klustret som har samma målsättning, att utveckla idéer gemensamt och ta dessa till marknaden. Med vår lösning ökar produktiviteten och kvalitén i innovationsprocessen, samtidigt som ledtider och omkostnader reduceras, säger Åse Angland Lindvall, försäljning och marknad, Idea2Innovation.

Samarbetet innebär bland annat att Skogstekniska klustret kommer att använda sig av den nya molntjänsten för idéhantering och innovationsledning, WIDE. Systemet blir klustrets plattform för att driva öppna innovationsprocesser och ta tillvara på idéer från medarbetare, kunder och samarbetspartners.

Skogstekniska klustret, som består av tio medlemsföretag, driver skogstekniska utvecklingsprojekt i samverkan med företag i norra Sverige och forskare och studenter vid SLU samt Luleå och Umeå Universitet. Klustret är en nyckelaktör för dialog mellan de som påverkar framtidens skog och uppfinner morgondagens skogsmaskiner. Idag drivs ett 20-tal utvecklingsprojekt. Vd sedan 2010 är Maria Hedblom. Medlemsföretagen är Bracke Forest, Cranab, Elforest, Hultdins, Iggesund Forest, Indexator, Komatsu, Olofsfors, Oryx och Vimek.

För ytterligare information:
Åse Angland Lindvall, försäljning och marknad, tel +46 70 601 01 81, ase.angland-lindvall@i2i.se
Maria Hedblom, vd Skogstekniska klustret, tel +46 070-236 54 36, maria.hedblom@skogstekniskaklustret.se, www.skogstekniskaklustret.se

 Fakta Idea2innovation – från idé till innovation, www.i2i.se
Företaget Idea2innovation är specialiserade på processer som ökar förmågan att finna morgondagens nya produkter, tjänster och arbetssätt. Företaget har utvecklat Sveriges första system för idéhantering och innovationsledning, WIDE, som gör det möjligt att ta tillvara och utveckla idéer till nya affärsmöjligheter. Idea2innovation grundades 2010 och har sitt säte i Åre med kontor i Åre och Stockholm.

Fakta om Sveriges första system för idéhantering och innovationsledning, WIDE, www.i2i.se/wide, följ på twitter: @i2iwide
WIDE är idag det enda svenska systemet för idéhantering och innovationsledning. Målgruppen är företag och offentliga organisationer som vill stärka sin innovationsförmåga genom att engagera hela sin organisation i innovationsprocessen. WIDE har utvecklats genom praktiska erfarenheter, modern innovationsforskning och den senaste tekniken när det gäller interaktiv användning. Med WIDE kan företag och organisationer arbeta strukturerat och långsiktigt och få en överblick i realtid över idésamling, status, statistik och resultat. Systemet stödjer och förstärker arbetet med att skapa en innovativ kultur och bidrar till en öppen, tillgänglig, synlig och mätbar innovationsprocess.

Pressmeddelande som PDF: Pressmeddelande Skogsbolagen ökar innovationstakten 20120508
Pressrum

Etiketter:

Skrivet av Carolina Johansson

Carolina Johansson är produktansvarig på Idea2Innovation. Det hon inte vet om molntjänsten Wide Ideas är inte värt att veta. Carolina lotsar alla våra kunder framåt i Wide Ideas, med en fast hand, och ser till att de får ut det mesta av varje möjlighet. Hos Carolina får också alla kunder hjälp med att strategiskt sätta upp sina arbetssätt och processer i verktyget. Carolina sitter i Norrköping men åker gärna till huvudkontoret i Åre med jämna mellanrum för att få åka lite skidor på lunchen.

Abonnera på WIDE

14 dagar kostnadsfritt och utan bindningstid
[contact-form-7 404 "Not Found"]